Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. November 15. 09:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

1,4 milliót csalt ki a győri önkormányzattól az egyik ott dolgozó nő

1,4 milliót csalt ki a győri önkormányzattól az egyik ott dolgozó nő

Folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt másfél év börtönbüntetésre, végrehajtásában két év próbaidőre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy nőt, aki önkormányzati dolgozóként mintegy 1,4 millió forintot csalt ki egy önkormányzattól - tudatta a táblabíróság keddi döntését a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdán.

A táblabíróság a döntéssel - egyetértve az ügyészségi indítvánnyal - helyben hagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

A jogerős tényállás szerint a vádlott 2018 májusától egy önkormányzatnál dolgozott ügyintézőként és 2019-ben úgy vélte, hogy a munkaköri kötelességén túl elvégzett munkájáért többletjavadalmazás jár neki. A jegyző a kérését elutasította.

A nő élettársa egyéni vállalkozást alapított, aminek fő tevékenységeként üzleti tanácsadást tüntetett fel, és 2019 augusztusától novemberéig hét, tanácsadásról szóló számlát állított ki.

A számlákat a nő bevitte a munkahelyére, érkeztette azokat, a kifizetéshez szükséges teljesítési igazolásokat pedig aláíratta a polgármesterrel. A számlák tényleges gazdasági tevékenységet nem tartalmaztak. Az önkormányzat a számlák összegét kifizetette.

A Győri Ítélőtábla álláspontja szerint a nő bűnös, kiszabott büntetése megfelelő.

Címkék: csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során