Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Augusztus 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén

Csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén

Csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén, lehűlésre, heves zivatarokra, viharos szélre is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken nyugat felől egyre több és vastagabb felhőtömb sodródik az ország fölé, és előbb a nyugati, majd a középső tájakon is egyre többfelé lehetnek heves záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Keletebbre ugyanakkor több napsütés valószínű, és kicsi a csapadék esélye.

Nagyobb területen lehet élénk, erős a szél, zivatarok környezetében viharos szélrohamok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható, csupán a szélvédett helyeken lehet ennél hűvösebb. A legmagasabb hőmérséklet jobbára 34 és 40 fok között valószínű, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Szombaton, augusztus 20-án erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből több helyen előfordul zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A legtöbb napsütés a keleti, északkeleti országrészben várható. Nagy területen megerősödik az északi, északnyugati szél, zivatarban viharos széllökések is várhatók. A minimumhőmérséklet 15 és 22, a maximumhőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul, de északkeleten, keleten helyenként 32-35 fok is lehet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás kíséretében. Sokfelé megerősödik a szél. A hajnali 15-21 fokról délután jellemzően 20-25 fokig melegszik fel a levegő, de a kevésbé csapadékos tájakon 26-30 fok is lehet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;