Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Június 20. 15:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Ellopott egy kulcsot, majd azzal egy kocsit - Videó

Ellopott egy kulcsot, majd azzal egy kocsit - Videó

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség azzal a különös visszaeső férfival szemben, aki autóbuszpályaudvaron lopott kulcscsomóval vitt el egy kocsit, ezt biztonsági kamera rögzítette.

A férfi 2020. július 25-én éjjel a tatai pályaudvaron az autóbuszvezetők részére fenntartott pihenő helyiségbe besurrant, hogy onnan lopjon. A férfi itt magához vett két kulcscsomót. Az egyik kulccsal behatolt a váróterembe, majd onnan megpróbált bejutni a jegypénztárba, azonban nem járt sikerrel, ezért a kulcscsomót elhajította – közölte az ügyészség közleményében.

Hozzátéve, hogy ezt követően a férfi a pályaudvaron parkoló egyik buszba is bement, ott körbenézett, azonban onnan végül nem vitt el semmit. Amikor az autóbuszról leszállt, a busz kulcsát eldobta.

Ezután a férfi visszament a sofőrök pihenő helyiségébe, ott magához vette az egyik dolgozó kocsijának indítókulcsát, majd a közelben lévő áruház parkolójában az indítókulcs távirányítója segítségével megkereste az ott parkoló 250 ezer forint értékű autót. Kinyitotta, beült és a kocsit a sértett irataival együtt ellopta.

Az elkövető a lopott autót el akarta adni, azonban végül a nyomozók lefoglalták tőle.
Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Címkék: autótolvaj, kocsi, lopás, tata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során