Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Június 28. 19:07, csütörtök | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Gyengélkedik a brit uralkodó, de az udvar szerint aggodalomra nincs ok

Gyengélkedik a brit uralkodó, de az udvar szerint aggodalomra nincs ok

Kissé gyengélkedik a brit uralkodó, de az udvar csütörtöki tájékoztatása szerint nincs ok aggodalomra.

A Buckingham-palota, a 92 esztendős II. Erzsébet királynő első számú londoni rezidenciája közölte, hogy az uralkodó lemondta részvételét a Szent Mihály és Szent György lovagrend alapításának 200. évfordulójára rendezett ceremónián a londoni Szent Pál székesegyházban.

A palota szóvivője hangsúlyozta ugyanakkor, hogy orvosi vizsgálatra nem volt szükség, és a királynő a terveknek megfelelően elutazik a hétvégére Windsorba, London nyugati határában fekvő legnagyobb vidéki rezidenciájára.

Az udvar illetékese szerint a királynő egészségi állapota nem ad okot semmiféle aggodalomra.

A brit királyi ház valószínűleg csak azért adta ki a csütörtöki közleményt, mert feltűnt volna az uralkodó távolléte a Szent Pál székesegyházban rendezett ceremóniáról, és ez találgatásokra adhatott volna okot. Az udvar egyébként soha nem tesz közzé részleteket a királyi család tagjainak egészségi állapotáról.

II. Erzsébet királynő, aki április 21-én ünnepelte 92. születésnapját, és 66 éve ül az Egyesült Királyság trónján, az elmúlt napokban számos nyilvános hivatalos programon vett részt.

A héten Nagy-Britanniában kánikulai az időjárás, naponta új, 30 fok feletti hőmérsékleti rekordokkal.

A királynő férje, a 97 esztendős Fülöp edinburghi herceg már csaknem egy éve visszavonult a közszerepléstől. Fülöp tavaly augusztus végéig eleget tett az előre egyeztetett programjában szereplő összes hivatalos megjelenési kötelezettségének, utána azonban már nem fogadott el meghívásokat ilyen eseményekre, bár egy-egy alkalommal azóta is megjelent a nyilvánosság előtt.

Az utóbbi években II. Erzsébet királynő is csökkentette kissé munkatempóját: nem tesz már hivatalos külföldi utazásokat, és hazai hivatali kötelezettségei közül is egyre többet átad a királyi család fiatalabb tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése