Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 14. 17:14, péntek | Belföld
Forrás: mti

Hat videoalkotás kap támogatást a médiatanács Neumann János-pályázatán

Hat videoalkotás kap támogatást a médiatanács Neumann János-pályázatán

Hatmillió forint támogatást nyertek el a médiatanács által meghirdetett Neumann János-pályázat idei első fordulójának sikeres pályázói hat új online videó, illetve videosorozat készítésére

- közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy öt magyarországi és egy határon túli pályázó kap összesen hatmillió forint támogatást a Magyar Média Mecenatúra program Neumann János-pályázatának idei első fordulójában.

A nyertes belföldi pályázók alkotásai közül az Élő népviseletek című sorozat a rimóci férfiviselet ismertetésével folytatódik, amely az ikonstudio.hu-n tekinthető majd meg. A magyaridok.hu-n a Tiltott kastélyok legújabb része az egykori Haller család kerelőszentpáli otthonába kíséri majd el a nézőket. Négyrészes sorozat készül Népi táncok tanítása Szatmárban címmel a mandiner.hu oldalra. A filmdzsungel.hu-n lesz látható az Északon című sorozat egy három hónapos, Európa legészakibb pontjára tartó kerékpárútról. Az állambiztonság fiatalok elleni 1960-as évekbeli akcióit szemlélteti majd a Megfigyelt ifjúság című ötrészes sorozat a Ceglédi TV online felületén.

A határon túli pályázó Maros menti kastélyokhoz kalauzolja el a nézőket a háromrészes Történelem a Maros sodrásában című sorozatban, amelyet szintén a filmdzsungel.hu mutat majd be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni