Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 21. 06:00, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődik James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.

A turné James Blunt tavaly októberben megjelent, Who We Used to Be című új albumát népszerűsíti - közölte a szervező Encore Production kedden az MTI-vel.

Az énekes március végétől az Egyesült Királyságban koncertezik, április 9-én és 10-én a londoni Royal Albert Hallban lép fel. Május végétől ismét európai állomások következnek, ősszel pedig Dél-Afrikában és Ausztráliában zenél.

A Who We Used to Be James Blunt első albuma a kritika és a közönség által egyaránt kedvezően fogadott, 2019-ben megjelent Once Upon A Mind óta. Ezúttal számos producerrel dolgozott együtt, köztük volt Jonny Coffer, Red Triangle, Jack & Coke és Steve Robson.

James Bluntnak 2008, 2014, 2018 és 2022 után a mostani lesz az ötödik koncertje Magyarországon, legutóbb a VeszprémFest keretében lépett fel hazánkban.

A 50. születésnapját ezen a héten ünneplő James Blunt a Bristoli Egyetemen végzett tanulmányai után a katonai pályát választotta, 1997-től tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta No Bravery című dalát.

Leszerelése után fellépett a South by Southwest Music Fesztiválon, majd Linda Perry kiadójánál, a Custardnál aláírt egy lemezszerződést. Los Angelesben felvette Back to Bedlam című albumát (ez 2004-ben jelent meg), amelyet később Grammy-díjra jelöltek. Első nagy slágere a You're Beautiful volt, amely 2005-ben vezette a brit kislemezlistát.

A Top 10-be később a Goodbye My Lover, az 1973 és a Bonfire Heart is bekerült. Eddig mintegy 23 millió lemezt adott el világszerte. Szívesen zenél nemes ügyek érdekében, támogatja az Orvosok Határok Nélkül, valamint a Help For Heroes karitatív szervezetet, kampányol a klímaváltozás megfékezéséért.

Címkék: james blunt, turné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.