Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Március 10. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ismét emberöléssel vádolnak egy zalaegerszegi férfit

Ismét emberöléssel vádolnak egy zalaegerszegi férfit

Kettős emberölés miatt húsz évet töltött börtönben az a férfi, aki hétfőn, a Zalaegerszegi Törvényszéken ártatlannak vallotta magát az élettársának megölése kapcsán ellene megfogalmazott vádra.

Az előkészítő tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az 51 éves férfi 2018 januárjában, a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg későbbi áldozatával, akivel élettársként tekintettek egymásra. Sokat italoztak, ha tehették, az éjszakákat a szabadban, a zalaegerszegi parkerdőben töltötték.

Tavaly júniusban egy szintén hajléktalan férfival hármasban italoztak. A nőt, aki az alkohol hatására nehezen tudott járni, az élettársa többször bántalmazta, majd amikor kettesben maradtak, megfojtotta.

A holttestre járókelők találtak rá. A szakértői vizsgálat 89 - nem egy esetben önmagában is életveszélyes - külsérelmi nyomot talált az áldozaton, akinek halálát közvetlenül a fojtogatás okozta.

A vádlott húsz év után, 2017-ben szabadult, miután az 1990-es évek közepén megölte az apját és annak élettársát.

A hétfői előkészítő tárgyaláson azt állította, hogy az élettársát nem ő ölte meg, de azt elismerte, hogy "egyszer-kétszer" megrugdalta. Szerinte három tettes volt, akik velük italoztak, de ezt a nyomozás során nem merte elmondani, mert az általa megnevezett két férfi és egy nő megfenyegette, hogy megöli.

Az ügy tárgyalása április végén kezdődik a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során