Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 19. 05:00, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerőssé vált a Barcson lövöldöző horvát férfi börtönbüntetése

Jogerőssé vált a Barcson lövöldöző horvát férfi börtönbüntetése

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a horvát férfinak a büntetését, akit korábban három és fél év szabadságvesztéssel sújtottak, mert 2000 augusztusában Barcson pisztollyal súlyosan megsebesítette az őt késsel fenyegető férfit.

A ma 41 éves Igor Zubic az év augusztus 19-én szintén horvát ismerősével a Somogy megyei város egyik szórakozóhelyének vendége volt, az éjszaka folyamán azonban konfliktusba keveredett egy közeli asztaltársasággal, amelynek tagjai úgy találták, hogy a két horvát egyike kihívóan nézi őket. Miközben tisztázni próbálták a helyzetet, Igor Zubic ismerőse pisztolyt, a társaság egy tagja pedig kést vett elő, és arra hívta fel őket, hogy a szórakozóhely előtt rendezzék az ügyet.
Kint a fegyver Igor Zubichoz került, aki több célzott lövést adott le az őket késsel fenyegető férfira. Az első lövedék célt tévesztett, a második a kézfején találta el, a harmadik pedig már meneküléskor érte, és combcsonttörést okozott.
A lövöldöző és ismerőse elhagyta Magyarországot, Igor Zubic 2011 januárjában külföldön, nemzetközi elfogatóparancs alapján került rendőrkézre.
A táblabíróság pénteken megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék határozatát, és a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt marasztalta el.
A börtönt a sértett sem úszta meg, igaz, a 34 éves hedrehelyi férfit egy másik ügyben ítélték el rablás és zsarolás miatt.

Címkék: Bűnügy-erőszak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön