Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 22. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Júniustól közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között

Júniustól közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között

Június 7-étől közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között, a Shanghai Airlines gépei hetente háromszor közlekednek majd a két város között.

A Budapest Airport pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Air China közvetlen Peking-Budapest járata után Sanghaj a második közvetlen ázsiai célállomás, amely a magyarországi utasok számára is elérhetővé válik.

A Boeing 787-9-es repülőgéppel teljesített járatok hetente háromszor, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek majd. A gépek 285 férőhelyesek lesznek, de az utasok mellett 10 tonna árut is képesek szállítani. Sanghaj átszállási lehetőségeket is biztosít nemcsak sok más fontos kínai belföldi célállomás felé, hanem a Japánba, Dél-Koreába és más délkelet-ázsiai országokba utazók számára is, sőt akár Új-Zéland és Ausztrália felé is.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója közölte, a piackutatások alapján évente legalább nyolcvanezren kívánnak utazni Sanghaj és Budapest között, akik érdeklődni fognak a járat iránt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly novemberben jelentette be, hogy közvetlen járat indul Budapest és Sanghaj között, amelyet a China Eastern Airlines üzemeltet majd. A menetrendi adatbázisok szerint az összeköttetést végül a cég egyik leányvállalata, a Shanghai Airlines repüli majd. A társaság a kínai hatóságoktól négy járat üzemeltetésére kért engedélyt, ebből végül hármat indítottak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.