Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Augusztus 19. 16:24, péntek | Helyi
Forrás: szova.hu

Környezetvédelmi díjat ítéltek a Tófürdőnek

Környezetvédelmi díjat ítéltek a Tófürdőnek

Környezetvédelmi díjjal jutalmazta a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány a szombathelyi Tófürdőt.

Az elismerést azoknak vállalkozásoknak, létesítményeknek ítélheti meg a szervezet, melyek a környezetvédelmi szempontoknak elköteleződve működnek, fokozottan ügyelnek hogy telephelyük rendezetten, jó állapotban jelenjen meg, továbbá aktívan tevékenykednek az anyatermészet védelme érdekében.

Mészáros György, az alapítvány kuratóriumának elnöke a következőképpen fogalmazott: „A ligetes környezetben található fürdő hatalmas, szépen gondozott, ápolt zöldterületével a nemrég felújított Csónakázótó környezetéből is kiemelkedik.” Érdemként kiemelte, hogy a régi fürdő felújításakor a növényzet nagy részét ép állapotban hagyták, nem esett az átalakítás áldozatául és hogy a régi medencéből jött létre a bejárat közelében található látványtó, megőrizve ezzel a régi Tófürdő jellegét. Mészáros György említést tett létesítmény kiváló vízminőségéről is, amely folyamatosan megfelel a hatósági előírásoknak.

Továbbá példaértékűnek nevezte a Tófürdő munkatársainak erőfeszítéseit, melyet azért tesznek, hogy a szombathelyiek tiszta, szépen gondozott környezetben tudjanak kikapcsolódni a Tófürdőn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.