Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 06. 06:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Közepes erősségű földrengés volt New York környékén, az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidékén

Közepes erősségű földrengés volt New York környékén, az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidékén

Közepes erősségű földrengés volt pénteken délelőtt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, a New York és Philadelphia közötti sűrűn lakott területen, az első jelentések szerint emberéletben nem esett kár, és sérültek sincse

A földmozgás nyomán azonnal ellenőrzéseket rendeltek el a kritikus fontosságú közlekedési infrastruktúrán, ami fennakadásokat okozott a közúti, vasúti és légiforgalomban. Több érkező repülőjáratot átirányítottak a New York melletti Newark repülőtere helyett a Pennsylvania állambeli Allentown repülőterére, és az induló járatokat is a földön tartották a felülvizsgálat idejére.

Keleti partvidék New York városát is magába foglaló sűrűn lakott térségében észlelt 4,8-es erősségű földmozgás nyomán a hidakat, felüljárókat, alagutakat és a repülőtéri kifutópályákat vizsgálták át repedések, törések után.

Eric Adams, New York polgármestere délben tartott sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy az előzetes értékelés szerint a földrengés nem eredményezett emberi biztonságot veszélyeztető károkat, és a kulcsfontosságú infrastruktúrára nézve sincsenek kockázatok.

Joe Biden elnök New Jersey állam kormányzójával telefonon közölte, hogy szükség esetén szövetségi források rendelkezésre állnak a helyreállításra.

A földmozgás epicentruma New Jersey állam területén, Lebanon városa közelében volt, New Yorktól 70 kilométerre nyugatra, Philadelphiától 80 kilométerre északra. A rengéseket mintegy 42 millió embernek otthont adó térségben lehetett érezni.

Címkék: földrengés, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.