Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Meghaladta a négymilliót a magyar mobiltárcás fizetések száma

Meghaladta a négymilliót a magyar mobiltárcás fizetések száma

A magyarok már több mint 4 millió alkalommal fizettek mobiltelefonnal, egyetlen érintéssel az üzletekben - tájékoztatta az MTI-t a Mastercard pénteken.

Az első magyar banki mobiltárcát 2016 őszén mutatták be, jelenleg öt bank - a Gránit Bank, az OTP, a K&H Bank, a Budapest Bank és az MKB Bank - kínál ilyen szolgáltatást.

A mobiltárca olyan alkalmazás, amelybe az ügyfél regisztrálhatja a bankkártyáját, és ezt követően a telefonja terminálhoz érintésével fizethet az üzletekben. Az alkalmazás mellett megfelelő készülék és egy digitalizált bankkártya szükséges a mobilfizetéshez.

Pataky Piroska a Mastercard marketing vezetője a közlemény szerint elmondta, jövő ősztől lép életbe a PSD2 irányelv, amely gyökeresen átalakítja majd a fizetés módját. A mobiltelefonnak ebben is kiemelt szerep jut majd, hiszen az online tranzakciók során hitelesítési eszközként lehet használni.

Címkék: fizetés, mobil, mobiltárca

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott