Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 12. 14:41, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Nagy Gergő 16 év után elköszönt a jégkorong-válogatottól

Nagy Gergő 16 év után elköszönt a jégkorong-válogatottól

Elköszönt a jégkorong-válogatottól Nagy Gergő, a Ferencváros játékosa.

A 34 éves hokis hétfőn a közösségi oldalán jelentette be, hogy többé nem lép pályára a nemzeti csapatban, amely a múlt héten nem jutott tovább a 2026-os téli olimpia utolsó kvalifikációs körébe a budapesti selejtezőből.

"Kilencévesen a Jókai utcában a ház udvarán, amikor gyakoroltam sötétedés után a kapura lövést, azt képzeltem, hogy felnőtt válogatott leszek. Aztán pedig voltam olyan szerencsés, hogy az egykori példaképekkel lehettem egy csapatban a 2009-es Svájcban rendezett A csoportos vb-n. A világbajnokságokon való részvételeimet szintén egy A csoportos szerepléssel zárom - 2023, Tampere. Négy éven keresztül viselhettem a C betűt. Ennél nagyobb dolog nincsen egy csapatsportot űző sportoló pályafutásában, legalábbis én így fogtam fel, és rettenetesen büszke voltam erre" - írta a dunaújvárosi születésű csatár.

Nagy Gergő kifejtette, neki a mindent jelentette a meggypiros válogatott mez.

"134 alkalom. Nekem 134 libabőrös pillanat, ahogy felhúzom magamra a válogatott mezt. A győztes mérkőzések után minden alkalommal kirázott a hideg, ahogy megszólalt a himnusz és énekelhettük a szurkolókkal. Fantasztikus utazás volt, köszönök mindent. A 2009-es, 2016-os és 2023-as A csoportos vb-k olyan emlékek, amelyek minden áldozatot megértek, ahogy a 2022-es ljubljanai feljutás vagy nottinghami olimpiai selejtezős továbbjutás is" - sorolta a jégkorongozó. "16 év, akárcsak a mezszámom. Fura. De így kerek" - fűzte hozzá.

Nagy Gergő szerepelt az NHL utáni legmagasabb amerikai jégkorong-bajnokságban, az American Hockey League-ben, a 2016-os világbajnokságon pedig gólt ütött a fehéroroszok elleni 5-2-es siker során Szentpéterváron. A válogatott akkor 1939 óta először győzött elit vb-n.

Fotó: Wikipedia

Címkék: jégkorong, nagy gergő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.