Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Augusztus 19. 09:59, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Októberben elkészül az M86-os utolsó szakasza

Októberben elkészül az M86-os utolsó szakasza

Október végén nyílik meg a forgalom előtt az M86-os gyorsforgalmi út utolsó, Hegyfalu és Csorna közötti szakasza.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a beruházás végeztével Szombathely és Győr között 45 percre csökken a menetidő, Budapest pedig, az M1-es autópályán haladva, két óra alatt elérhetővé válik.
Az M86 befejező szakaszának építése két lépcsős tervben valósul meg Szeleste és Csorna között. Az első ütem, - amely Hegyfaluig tart - tavaly ősszel készült el.
A második ütemben épülő szakasz, ami Hegyfalutól Csornáig vezet, új nyomvonalon épül, az M86-os főút és a 84-es főút csomópontjától indul és az M85-M86-os Csorna elkerülő szakaszának déli csomópontjához csatlakozik.
Loppert Dániel arról is beszélt, hogy az építők júliusban elvégezték az aszfaltozási munkálatokkal, elkészült a kopóréteg, és befejeződött a véderdők telepítése is.
Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője is részt vett a bejáráson, ahol úgy fogalmazott: az M86-os gyorsforgalmi út határidőre elkészül, mégis hatalmas időbeli csúszásban van, hiszen megépítését az akkori szocialista-szabaddemokrata kormányzat már 2006-ban megígérte. Ennek ellenére a kormányváltásig mindössze, 3,5 kilométernyit építettek meg belőle.

Hozátette, 2010-ben még nem állt rendelkezésre az útépítésre egyetlen fillér sem, sőt az építéshez szükséges engedélyek is hiányoztak és a terület kisajátítása sem történt meg.
Ágh Péter országgyűlési képviselő, Vas megye fejlesztési biztosa úgy fogalmazott: az új út átadásával a régi mentén fekvő települések, Vasegerszeg, Vámoscsalád és Répcelak is mentesülnek az átmenő forgalom alól.
Puskás Tivadar Szombathely polgármestere elmondta: Szombathely számára fontos, hogy minél jobban bekapcsolódjon a közlekedés "vérkeringésébe", mert ez alapfeltétele a további fejlődésnek. Hozzátette: az is fontos, hogy a város elkerülő útja is teljessé váljon, illetve a 86-os fejlesztése déli irányban is tovább folytatódjon. Ezek a fejlesztések szavai szerint továbbra is napirenden vannak.
Puskás Tivadar úgy vélte, az új M86-os kétszer kétsávos, egymástól jól elválasztott út sokkal biztonságosabb, várhatóan kevesebb lesz a baleset.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.