Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 16. 08:28, péntek | Sport
Forrás: Király Barbara

VB döntőben a magyar női vízilabda válogatott

VB döntőben a magyar női vízilabda válogatott

A görög válogatott ellen is ötméteresek döntöttek. Pénteken VB-döntőt játszik a magyar pólóválogatott.

VIZES VB
NŐI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 9–9 (3–3, 3–3, 1–1, 2–2) – szétlövéssel 4–2

Ugyan az olimpiai kvóta már az előző mérkőzésen meglett, a magyar lányok nem elégedtek meg ezzel az eredménnyel. Sikeresen vették a következő akadályt is a görögök legyőzésével. Pénteken döntőt játszhatnak az amerikai válogatottal.
A görögök ötméteresből szereztek vezetést, amire sok harc után Parkes Rebecca válaszolt. Ezt követően 3-1-re elhúztak a görögök Erini Ninu révén. A második negyedben viszont már nálunk volt az előny. Előbb nekünk sikerült egymás után három gólt lőni, majd az ellenfél csapatának.

Magyari Aldának nagyon peches időszak kezdődött. Több lövésbe is sikerült beleérnie, végül mégis mindegyik után a másik csapat örülhetett. Aztán mire kettőt pislogtunk, eltűnt a görögök kétgólos előnye, Parkes már három gólnál járt, és Garda Krisztina is betalált.

A harmadik negyedben hét perc alatt mindössze egy gólt láthattunk, bánatunkra azt megint Ninu lőtte. Nagyon komolyan védekezett mindkét csapat. Keszthelyi Rita inkább a védekezésre koncentrált, cserébe elől Szilágyi Dorottya remekelt. A harmadik negyed végén és a negyedik elején is betalált, újra mi vezettünk, de nem sokáig.

Leimeter kiegyenlített (9-9), a hátralévő 21 másodpercet kivédekeztük, így a negyeddöntő után ismét ötméteresek következtek.

A görög csapat elhibázta az első két lehetőségét: az előbbi a kapufán csattant, az utóbbit Magyari hárította. A magyar lányok minden lehetőséget értékesítettek, így 4-2-re megnyertük a szétlövést, és ezzel a meccset is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.