Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 16. 10:28, kedd | Helyi
Forrás: nb1.hu

A Haladásé a második legjobb magyar akadémia!

A Haladásé a második legjobb magyar akadémia!

A Double Pass nevezetű független, nemzetközi átvilágító cég mostanában jelentette meg, vizsgálatuk utáni erősorrendjét az MLSZ megbízásából.

A lista második helyezettje a szombathelyi Illés Akadémia lett! A fantasztikus eredmény mögött nem a jelenleg is épülő infrastruktúra áll, hanem a mérnöki precizitással megszervezett, a nyugati-európai tendenciák mintájára épülő szakmai munka.

Az Illés Akadémia szakmai igazgatója Pacsi Bálint, UEFA PRO licensszel rendelkező edző. Az utánpotlás nevelésben betöltött poziciója mellett a Swietelsky-Haladás csapatának asszisztens edzője is. A szakember 2 esztendő alatt meghonosította a periodizációs tervezés modelljét az akadémia berkein belül. Pacsi Bálint 4 évvel ezelőtt ismerkedett meg ezzel a szakmai módszerrel. 2014-ben a Double Pass szervezett management kurzust ahol belga válogatott fitnesz edzője, Erik Roux előadását követően észrevette, hogy ez a terület a magyar futball életében érintetlen terület. Nemzetközi szakkönyvek és folyóiratok segítségével beleásta magát a témába, majd Amszterdamban elvégezte a holland Raymond Verheijen, a futball periodizáció szakértőjének mesterkurzusát, így kijelenthetjük, hogy Magyarország egyedüli szakavatottja a témának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.