Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Augusztus 19. 09:01, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

A hétvégi Savaria Kupa fontos állomása a felkészülésnek

A hétvégi Savaria Kupa fontos állomása a felkészülésnek

Jan De Brandt szövetségi kapitány kijelentette, hogy a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női röplabda-válogatott számára fontos állomása lesz a felkészülésben.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a szakvezető ugyanakkor csalódottságának is hangot adott, mivel a behívott 24 játékosból csupán 11-en vállalták a szereplést és a közös felkészülést. A kapitány nem ismeri a pontos okokat, egyelőre keresi a válaszokat, és reménykedik, hogy keret még kiegészül.
A válogatott a Savaria Kupán is csak 11 játékossal vesz részt, akik közül öten is szerepeltek a 2015-ös Európa-bajnokságon, a többiek újoncok, viszont tehetségesek.
Liliom Rita, a válogatott csapatkapitánya elmondta, a Savaria Kupa rangos nemzetközi torna, amely jó lehetőség arra, hogy összekovácsolja a csapatot. Kifejtette, nem készülnek az ellenfelekből, nem próbálgatják különböző taktikákat, hanem a saját játékukra fognak összpontosítani.
A 37. Savaria Kupán a magyar ,a szlovák, a francia és az osztrák válogatott mérkőzik meg egymással az Aréna Savaria Sportcsarnokban. Jan De Brandt szerint mindhárom csapat megfelelő ahhoz, hogy érdemben szolgálja a felkészülést.
A röplabda válogatott őszi rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjében Lengyelországgal, Finnországgal és Észtországgal méri össze erejét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt