Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.

Emberölés bűntettének kísérlete, rongálás vétsége és kábítószer fogyasztása miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki alkohol és kábítószer hatása alatt, 2022. szeptember 14-én reggel az utcán le akart szúrni egy ismerősével beszélgető férfit, majd a késsel kivágta a sértett és egy másik férfi gépkocsijának kerekeit Ajkán.

A vádirat szerint a szeszes italtól és kábítószertől befolyásolt állapotban lévő elkövető minden előzetes ok nélkül kiabálni kezdett az egyik ABC-üzlet előtti területen, majd a közelben kollégájával beszélgető sértett felé indult, miközben ordítva vonta őket kérdőre, hogy miért vigyorognak. A sértett erre megkérdezte, hogy mi a problémája, és kérte a vádlottat, hogy menjen el. A férfi ezzel szemben közvetlenül elé állt és az arcába ordította, hogy leszúrja, a nadrágja övéből pedig elővett egy bicskát, azt kinyitotta, és határozott, erőteljes mozdulattal a sértett szíve felé szúrt.

A sértettnek sikerült kivédenie a szúrást, és próbálta lefogni a továbbra is támadó, öléssel fenyegetődző vádlottat. Dulakodásuk során mindketten a földre kerültek, azonban a vádlottnak sikerült kiszabadulnia a sértett fogásából. A sértett ezért menekülni akart, ám az elkövető utána futott, és a késsel hadonászva megöléssel fenyegette, mígnem a rendőrség érkezésének hírére elszaladt. A sértett a bántalmazás következtében kisebb, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott a menekülése során a késével kivágta a sértett egy közeli parkolóban álló gépkocsijának két gumiabroncsát, valamint mintegy 50 méterrel odébb egy másik sértett autójának kerekeit is tönkretette, akire személyes okból haragudott.

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta.

Címkék: ajka, késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során