Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 09. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Állásbörze: a leendő főnökével is beszélgethet

Állásbörze: a leendő főnökével is beszélgethet

Vesztes helyzetben is új esély az állásbörzék személyes találkozóinak varázsa. Ráadásul a hiányszakmákban ma már vadásszák a munkatársakat, amire előszeretettel alkalmazzák az állásbörzéket.A cég legfontosabb tőkéje a munkaerő.

Az állásbörze specializálhatja a munkatársak megkeresését, ráadásul közvetlenebb kapcsolatot létesít, mint bármilyen online felület. A munkavállaló számára előnyös, hogy párbeszéd alakul ki, többet lehet megtudni a foglalkoztatóról, mint egy álláshirdetésből vagy az adott cég honlapjáról. Bizalmat gerjeszthet, hogy a majdani főnökeivel közvetlenül találkozhat a börzén. Az egyik legrosszabb kérdés az álláskereső részéről, hogy mivel foglalkozik a cég.

A munkáltató szempontjából viszont nagyon hatékony eszköz, egyfajta elsőkörös szűrés, hiszen sok minden már az első 10 percben kiderül. Például egyből tesztelhető a nyelvtudás, a megjelenés stb. Egy-egy állásbörzén több mint 10 ezer potenciális munkavállaló jelenik meg, míg a kiállító munkaadók száma 150-160 is lehet. Ez növeli a hatékonyságot. Amikor megérkezik az álláskereső látogató, akkor a regisztrációból azonnal kiderül, milyen területen keres állást, milyen nyelvtudása van, ami alapján megkapja annak a 10-20 cégnek a nevét, amelyet érdemes felkeresése. Ráadásul a munkavállaló tájékoztató mappájának a színéből a munkaadó kiállítók is tudják, milyen szakma képviselőjéről van szó - mondta a Gazdasági Rádiónak Németh Gábor, az EU-JOBS Kft. marketingvezetője és Hajdú Csongor, a Frissdiplomás Kft. ügyvezetője.

A hiányszakmákban, például gépészmérnöki, programozói szakmában a kiállítóknak is ki kell tenniük magukért, hogy magukhoz vonzzák a munkavállalókat. Ezért azt mutatják meg, hogy milyen plusz szolgáltatásokat adnak azoknak, akik náluk vállalnak munkát.

A friss diplomások egyik legfontosabb lehetősége, hogy már a szakmai gyakorlatukat is olyan helyeken keresik, ahol később is érvényesülni tudnak. A legközelebb HVG-állásbörze szeptember 26-27-én lesz Budapesten, amelyre augusztus végéig jelentkezhetnek a munkaadók, és az álláskeresők is érdeklődhetnek már a www.hvgallasborze.hu honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.