Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 08. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Megyei rendőrségi hírek az elmúlt 24 órából

Megyei rendőrségi hírek az elmúlt 24 órából

Egy halálos kimenetelű és négy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül további tizenkettő, anyagi kárral végződő baleset helyszínén is intézkedniük kellett a rendőröknek.

Ahogy arról már tegnap is írtunk, halálos kimenetű közúti közlekedési baleset történt 2018. február 7-én a 86-os számú főúton, Egyházasrádóc térségében. Egy 26 éves körmendi férfi személygépkocsival közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során a főút 63-as kilométerszelvényénél elveszítette uralmát a járműve felett és a szemközti sávban közlekedő tehergépkocsinak csapódott. Az ütközés következtében az autó utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek 2018. február 7-én, Körmenden. Egy helyi férfi személygépkocsival közlekedett a Rákóczi utcában, amikor az előtte jobbra kanyarodó tehergépkocsinak ütközött. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint az autó utasa könnyebben megsérült. A Körmendi Rendőrkapitányság az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Egy 34 éves zalaegerszegi nő 2018. február 7-én autójával közlekedett Sótony belterületén, amikor haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott és a szemközti sávban közlekedő másik gépjárműnek csapódott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben egy személy könnyű sérüléseket szenvedett. A Sárvári Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében felhívják a járművezetők figyelmét, hogy a megváltozott időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

2018. február 7-én a Vasvári Rendőrkapitányság munkatársai előállították azt az 51 éves helyi férfit, akivel szemben – az intézkedést megelőzően – egy, Vasváron történt anyagi káros közlekedési balesetből kifolyólag alkoholszonda alkalmazására került sor. Tekintettel arra, hogy a műszer pozitív értéket mutatott a férfivel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. február 7-én az a 67 éves helyi férfi is, akit Csepreg belterületén igazoltattak a rendőrök. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda ez esetben is pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A sofőrrel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kőszegi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

A balesetek elkerülése érdekében kérik a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt