Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 23. 08:07, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az MSZP emelné az alapbéreket és eltörölné a kényszernyugdíjazást az egészségügyben

Az MSZP emelné az alapbéreket és eltörölné a kényszernyugdíjazást az egészségügyben

Az MSZP szerint a jelenlegi kormány csak leépít, rombol és elbocsát az egészségügyben, eddig több mint 300 milliárdot vont ki az ágazatból.

Az ellenzéki párt azt ígéri, kormányra kerülése esetén emelné az egészségügyi dolgozók alapbérét és ügyeleti díjait, életpályamodellel és a kényszernyugdíjazás eltörlésével mérsékelné a kivándorlás mértékét.
Kormos Kata, az MSZP szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: "minden sikerpropaganda ellenére Magyarország pontosan látja, miként tette tönkre a Fidesz-kormány az egészségügyet".
Hozzátette, a várólisták hosszúak, a rendelőkben a diagnosztikai vizsgálatoknál "kígyózó sorok vannak", az egészségügyi dolgozók folyamatosan hagyják el az országot, "a megszorítások miatt csődközelbe került kórházak" nem tudják kifizetni a beszállítóikat.
A szóvivő kiemelte: az MSZP-nek "megvan a gyógymódja" az egészségügy életképessé tételére. 2014 után igazságosabb és biztonságosabb egészségügyi ellátórendszert építenek - közölte Kormos Kata.

Címkék: belföld, mszp, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.