Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Augusztus 31. 10:34, szerda | Helyi
Forrás: szombathely.hu

Befejeződtek a nyári óvodák és iskolák nyári felújítása

Befejeződtek a nyári óvodák és iskolák nyári felújítása

A nyári intézményi karbantartási és felújítási munkálatokról tartottak sajtótájékoztatót a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lendvai Ferenc, a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság elnöke és Módos Tibor, a Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatója, Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója és Sós Kálmán, a Szombathelyi Köznevelési Gamesz igazgató-helyettese vett részt a sajtótájékoztatón.
2016-ban a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ (Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet) saját kivitelezésben a karbantartási feladatokat tűzte ki fő célul. A nagyobb felújítási munkák a helyi vállalkozók bevonásával történtek. A felújítási feladatokra az önkormányzat 189 millió forintot biztosított, ebből a város által működtetett iskolákra 120 millió forint, az óvodákra pedig 69 millió forint jutott.

A város fő célja, hogy az összes köznevelési intézmény felújított vizesblokkal rendelkezzen ennek megvalósítását folytatták a nyár folyamán. 2016 nyarán 5 intézmény vizesblokkja újult meg, 35 millió forint értékben.

Idén nagy hangsúlyt fektettek a tetőszerkezetek javítására és felújítására is, ez 8 intézményben meg is valósult.

A nyár folyamán összesen 60 tanteremben, óvodai foglalkoztatóban, irodában, folyosón és mellékhelyiségben valósult meg tisztasági festés, lábazatfestés, padozat, valamint falburkolat csere és parkettacsiszolás, körülbelül 58 millió forint értékben.

A Neumann János Általános Iskola udvarán multifunkcionális gumi burkolató pályát alakítottak ki, valamint két intézményben is művűfes pályát hoztak létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.