Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 11. 12:34, szerda | Sport
Forrás: MTI

EL-selejtező - Az MTK-nak bravúr kell, a Honvéd kedvező helyzetben - ELŐZETES

EL-selejtező - Az MTK-nak bravúr kell, a Honvéd kedvező helyzetben - ELŐZETES

A labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójában érdekelt magyar csapatok közül a Budapest Honvéd van lényegesen kedvezőbb helyzetben, mivel 1-0-ás előnyből várja a csütörtöki, hazai visszavágót albán ellenfelével szemben, az MTK-nak ugyanakkor bravúrra lesz szüksége a szlovák Senica búcsúztatásához.

Az OTP Bank Liga legutóbbi negyedik helyezettje a Flamurtari vendégeként győzött múlt csütörtökön 1-0-ra, így a Bozsik Stadionban 20:30 órakor kezdődő összecsapáson már a döntetlen is biztos továbbjutást ér a számára.
A kispestiek a kedvező előjelek ellenére sem veszik félvállról az ellenfelet, mert ahogy Marco Rossi vezetőedző a hétfői sajtótájékoztatón fogalmazott, tanítványai számára jelenleg a világ legveszélyesebb ellenfele az albán együttes.
"Nehezebb lesz az itthoni meccs, mint volt az albániai, mert mindenki azt várja, hogy nyerjünk. Az idegenbeli meccs is kiegyenlített volt, lehetett volna iksz, de peches esetben akár ki is kaphattunk volna, éppen ezért száz százalékot kell nyújtanunk itthon is" - nyilatkozott az olasz szakember.
A legutóbbi kiírásban még a másodosztályban szerepelt, a nemzetközi szereplést a Magyar Kupa-döntős szerepléssel kiharcoló MTK egy hete hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a szenicei csapattal. Garami József együttesének helyzete azért is tűnik nagyon nehéznek, mivel Szlovákiában nem játszhat majd az első meccsen kiállított Kálnoki Kis Dávid.
A kék-fehéreknek a 19:30-kor kezdődő meccsen a továbbjutáshoz mindenképpen gólt, vagy még inkább gólokat kell szerezniük, ugyanakkor egy találatokban gazdag meccsen a döntetlen is elég lehet a számukra a Senica kiejtéséhez.

Címkék: Labdarúgás-EL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.