Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Július 28. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Ellopott dísztárcsák tulajdonosait keresi a Szombathelyi Rendőrkapitányság

Ellopott dísztárcsák tulajdonosait keresi a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat üzletszerűen elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves kemenessömjéni lakossal szemben.

A férfi az elmúlt fél évben, Szombathelyen parkoló gépjárművek dísztárcsáit rongálás nélkül leszerelte, majd eltulajdonította.

A rendőrök 2016. július 14-én ellenőrizték a férfit Szombathely belterületén, amikor autója átvizsgálásakor tizenhárom garnitúra gyári dísztárcsát találtak. A sofőr elmondása szerint azokat az ország különböző piacain vásárolta, azonban az otthonában tartott házkutatás során, a rendőrség más következtetésre jutott. A nyomozók, további huszonhat garnitúra, különböző márkájú és gyári jelzéssel ellátott dísztárcsát találtak és ekkor már a férfi is belátta, hogy lelepleződött.

A rendőrök a férfit azonnal előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, aki részletes beismerő vallomást tett és jelenleg szabadlábon védekezik.

A férfi általában az éjjeli órákban volt aktív, az oladi városrészen, a Derkovits és a Joskar-Ola lakótelepek épületei között kialakított, valamint a nagyobb bevásárlóközpontok környezetében kialakított parkolókban leállított személygépkocsikról lopta el a dísztárcsákat.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy akiknek sérelmére Szombathely belterületén 2016. első félévében hasonló bűncselekményt követtek el, hívják a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy tegyenek bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről