Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 06. 12:15, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

Érvénytelen szavazatleadásra szólít fel az MSZP szombathelyi szervezete

Érvénytelen szavazatleadásra szólít fel az MSZP szombathelyi szervezete

Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi szervezetének elnöke, október 2-ai kvótanépszavazáson való részvételre és érvénytelen szavazat leadására buzdítja a baloldali szavazókat.

Kihangsúlyozta: a népszavazás intézménye demokratikus vívmány, ezért is fontosnak tartják, hogy a baloldali szavazók részt vegyenek a referendumon, de álláspontjuk szerint a feltett kérdésre nem adható jó válasz, ezért arra kérik támogatóikat, adjanak le érvénytelen voksot.
A baloldali párt a népszavazás bojkottjára szólítja fel híveit, országos szinten.
"A választók természetesen dönthetnek úgy is, hogy otthon maradnak, de a véleménynyilvánításnak szerintünk a részvétel és az érvénytelen szavazat leadása is egyik módja lehet" - mondta.
Hozzátette, hogy a szombathelyi szervezet a népszavazással kapcsolatos álláspontjáról szavazattöbbséggel döntöttek, és a következő hetekben a kampány során is ezt fogják képviselni.
Czeglédy Csaba elmondta, hogy a korábbi szavazásokon Szombathelyen nem történt érdemi választási visszaélés, ezért nem tart attól, hogy a szavazatszámlálásnál visszaélnek az üresen bedobott szavazólapokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.