Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 06. 13:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: komoly félreértés van a külföldi sajtóban az alaptörvény módosításával kapcsolatban

Fidesz: komoly félreértés van a külföldi sajtóban az alaptörvény módosításával kapcsolatban

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ismét komoly félreértés van a külföldi sajtóban a magyar törvényhozással kapcsolatban, de a Fidesz és a kormány szívesen áll a rendelkezésükre a valódi helyzet tisztázására. Erről Kocsis Máté beszélt szerdán Budapesten újságírók előtt, a Financial Times cikkére reagálva.

A gazdasági napilap internetes oldalán arról ír, hogy ha a magyar parlament elfogadja az alaptörvény módosítására beterjesztett javaslatcsomagot, akkor meg kell vonni Magyarország uniós szavazati jogát és fel kell függeszteni a EU-s támogatások kifizetését.
Kocsis Máté erre reagálva leszögezte: "határozottan, tisztességesen meg fogjuk magunkat védeni ebben az ügyben is". Szerinte a külföldi sajtóban megjelent "hajmeresztő vélemények" torzítják a valós magyar helyzetet. Hangsúlyozta: az alaptörvény módosítása a "szándéka szerint egy jó alaptörvény-módosítás" és minden passzusában megfelel az Alkotmánybíróság (Ab) korábbi ítéleteinek.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: