Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Augusztus 04. 07:42, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Gyopáros Alpár: 600 orvosi rendelőt újítottak fel a Magyar falu programban

Gyopáros Alpár: 600 orvosi rendelőt újítottak fel a Magyar falu programban

Eddig 600 orvosi rendelőt újítottak fel a Magyar falu program forrásaiból - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa csütörtökön Seregélyesen.

Gyopáros Alpár a mezőföldi község szőlőhegyi részén felújított orvosi rendelő átadásán hozzátette: a program indulásakor elöregedettek voltak a falvak rendelői és azok orvosi eszközei, valamint kevés volt a háziorvos.

Az orvosi rendelők felújítása mellett 1700 helyszínen cserélték le a teljes eszközállományt korszerűekre, a háziorvoshiány csökkentésére pedig szolgálatilakás-programot indítottak - közölte.

"2019 második felétől 178 háziorvosi praxist mentettünk meg a falvakban" - mondta.

A kormánybiztos kifejtette: a Magyar falu program forrásai továbbra is rendelkezésre állnak olyan településeken is, mint Seregélyes, ahol viszonylag magas az iparűzésiadó-bevétel.

Azt mondta, ahogyan sok magyar faluban, a Székesfehérvár és Budapest agglomerációs övezetében lévő községben is csökkent a lakosság száma.

"Hitvallásunk, hogy addig folytatjuk a Magyar falu programot, amíg minden magyar település népességszám-csökkenését nem állítjuk meg" - jelentette ki. Hozzáfűzte, hogy addig fejlesztik a falvakat, amíg kellően ösztönző lesz az ott született fiatalok számára, hogy szülőfalujukban maradjanak, otthont teremtsenek maguknak és családot alapítsanak.

Varga Gábor (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője többek közt arról beszélt, hogy Seregélyesre az elmúlt évtizedben a magyar kormány három és fél milliárd forintot fordított magyar és európai uniós forrásokból.

Horváth Sándor polgármester (Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja) beszámolt arról, hogy a mintegy 200 négyzetméteres épületben gyermek- és háziorvosi rendelőt, illetve a védőnői szolgálat helyiségeit alakították ki. A program csaknem 55 millió forintos támogatásával teljes körűen felújították, akadálymentessé tették az ingatlant, amely a 4500 lakosú Seregélyeshez tartozó településrészen ezer ember egészségügyi ellátását szolgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során