Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 06. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: szombathely.hu

Hajléktalanok közfoglalkoztatása

Hajléktalanok közfoglalkoztatása

A SAVARIA REHAB-TEAM Nonprofit Kft jogutódjaként létrejött Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. közfoglalkoztatási mintaprogramját sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Az új program közvetlenül a korábbit követően, március elején átlag 60 fő hátrányos helyzetű, tartós munkanélküli bevonásával indult el. A jelenlegi programnak hála, a társaság közfoglalkoztatás keretében gépiesített munkákat is el tud vállalni. A cég kínálata között szerepel, a nagygépes rendszerrel nehezen megközelíthető, kivágott fák tuskóinak marása, a vízelvezető árkok megtisztításakor keletkező ágak aprítása és a kisebb földfúrási munkák.

Szombathely Önkormányzata június hónapban ajánlattételi felhívást írt ki a Károly Róbert u. 16-30. nyugati oldalán található kutyafuttató kerítésének megújítására. A munkát a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. nyerte el. A nonprofit társaság közfoglalkoztatottak bevonásával végzi el a meglévő, több helyen hiányos és rossz állagú, idejétmúlt kerítést egy jobb minőségű, modern kerítésre. Az előző kerítéshez képest változás, hogy nemcsak egy irányból, hanem három oldalról is zárt lesz a kutyafuttató és két kaput is elhelyeznek majd.

A közfoglalkoztató cégnek nem ez az első kerítésépítési munkája. Közfoglalkoztatottak segítségével készülhetett el az elmúlt évben a herényi temető drótkerítése is. A munkálatokhoz nagy segítséget nyújt a Belügyminisztériumhoz benyújtott közfoglalkoztatási program kapcsán beszerzett gépek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.