Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 14. 10:19, szerda | Helyi
Forrás: mti.hu

Hangulatkeltés a menekültek baloldali városokba telepítése

Hangulatkeltés a menekültek baloldali városokba telepítése

Az MSZP elnöke Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót.

Molnár Gyula elmondása szerint semmiféle jogi, vagy bármilyen más lehetősége nincs annak, hogy baloldali városok Magyarországra menekülteket fogadjanak, nincs is ilyen szándék, tehát aki ezt egyoldalúan felveti, nem tesz mást, mint hangulatot kelt, félelmet próbál ébreszteni egy olyan ügy kapcsán, ami valójában nem is létezik. Szeged és Salgótarján polgármesterére utalva hozzátette: "nincs tehát Magyarországra Botka-vízum, nincs Fekete Zsolt menedékkérő kvóta".
Az MSZP pártelnöke felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "fejezze be a kampánynak ezt a formáját" és kérjen bocsánatot a baloldali városok vezetőitől. Hozzáfűzte: ha a bocsánatkérés elmarad, azt kérik a jobboldali értelmiségtől, a mérsékelt jobboldali emberektől, vegyék észre, hogy ma már kínos az a jobboldalinak titulált politika, amit Magyarország kormánya és Orbán Viktor folytat.
A miniszterelnök hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy Brüsszelben "cselre készülnek", vagyis ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak a baloldali városokkal, hogy majd azok befogadják a migránsokat.
A szocialisták elnöke sajtótájékoztatóját a szombathelyi Fő téren tartotta a Vas megyei szervezet elnökével, Nemény Andrással karöltve.
Molnár Gyula kifejtette, hogy pártjuk nem tudja felvenni a versenyt az októberi referendum előtt a kormány és a kormánypártok "közpénzből finanszírozott" kampányával, nem próbálnak meg "ballisztikus rakétákra nyilakkal lőni".
Az MSZP álláspontja a népszavazással kapcsolatban, hogy az októberi referendumnak nincs semmiféle jogi következménye.
Felszólította a kormányt és a kormánypártokat, nyilatkozzanak arról, hogy a népszavazást követően milyen törvényjavaslatot készülnek benyújtani.
Molnár Gyula kitért arra is: "azt a szavazatot nem lehet meghamisítani, ami nincs leadva", ezért arra kérik az embereket, hogy maradjanak otthon.
Nemény András úgy fogalmazott: az október 2-i népszavazást helyesebb lenne "kormányszavazásnak" hívni, hiszen azt nem előzte meg aláírásgyűjtés, a kormány a kiírója. A kormány az, amely előkészít, tájékoztat és valójában a kormány az, amely sok-sok közpénzből kampányol és szinte bármit megtehet - mondta.
Molnár Gyula az MTI tudósítójának azzal kapcsolatos kérdésére, hogy az MSZP szombathelyi szervezete egy héttel ezelőtt egy sajtótájékoztatón érvénytelen szavazatok leadására szólított fel, úgy fogalmazott: a helyi szervezet egyfajta lehetőséget kínált fel azok számára, akik attól tarthatnak, hogy hátrányos következménye lesz, ha nem mennek el szavazni. Hozzátette: az MSZP országosan az otthonmaradás mellett kampányol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.