Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 18. 11:39, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Autóbusz ütközött szalagkorlátnak, újabb utak járhatatlanok Zalában

Havazás - Autóbusz ütközött szalagkorlátnak, újabb utak járhatatlanok Zalában

Egy menetrend szerinti autóbusz szalagkorlátnak ütközött péntek délelőtt Nagykanizsa határában, személyi sérülés nem történt. Újabb utakat zártak le a teherforgalom elől Zalában.

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: a 61-es főúton, a bagolai elágazónál érte a baleset az autóbuszt, az utasok továbbszállításáról a közlekedési társaság gondoskodott.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárásra tekintettel lezárták a 75-ös főutat Bak és Búcsúszentlászló között. A hóátfúvás miatt szintén le van zárva a körforgalom a 76-os és 75-ös főút kereszteződésében, de délelőtt Óhíd és Tekenye közúton szintén megközelíthetetlenné vált.
Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője közölte: Zalában délelőtt lezárták a 86-os főutat a tehergépkocsik előtt, a 29-es kilométertől Körmend irányába. A 75-ös főút kritikus szakaszain hómaró dolgozik, a személyautókat és terepjárókat is csak a munkagép után engedik az útra.
A szóvivő hozzátette azt is: az erős szél és hófúvás miatt a látótávolság a megyében helyenként csupán 20-30 méter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk