Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Augusztus 08. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: mti.hu

Hétrétország "köztivál" - az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye

Hétrétország

Ferenczi György és a Rackajam különleges zenés produkcióval készül a Hétrét \"köztiválra\", amelyet augusztus 19-én Őriszentpéteren, a Malom Udvarban mutatnak be.

Ferenczy Györgyék már évről évre visszatérő vendégek az őrségi Hétrétország köztiválnak - közölte Sülyi Péter, Hétrétország rendezvénysorozat alapítója az MTI-vel.
Hozzátette: az együttes "Betyáros" koncerttel lép a közönség elé. A színpad hátterében közismert népdalokat, Galga menti, szatmári, kalotaszegi zenét játszanak. A dallamokhoz néptáncokosok mutatják be a hozzá kapcsolódó történeteket, Kovács Norbert "Cimbi" vezetésével, míg háttérben, az óriás kivetítőn Szomjas György legendás betyárfilmjéből mutatnak be részleteket.
A produkció Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező ötletéből született, a darabot már 2016 elején bemutatták a Nemzeti Színházban.
A szervező elmondása alapján a köztivál programjaira már most nagy az érdeklődés, beteltek a vendégházak. Az Őrségben a nyár utolsó hónapja alapból főszezonnak számít, az augusztus 12. és 21. közti időszakban pedig a Hétrétország programjai még népszerűbbé teszik a tájat.
Az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye - a Hétrétország - augusztus 12-én, pénteken kezdődik el. A köztivál a nyitottságról, a vendégszeretetről szól és egyben közösségi ünnepet is jelent: tíz napon át húsz településen félszáz udvarház várja nyitott kapukkal a vendégeket.
Nappal interaktív műhelyfoglalkozásokat és a nyitott portákat látogathatnak az érdeklődők, esténként pedig a kulturális programokkal folytatódnak: a Malom Látogatóközpontban képzőművészeti kiállítások nyílnak, valamint színházi, bábszínházi előadásokat mutatnak be, a filmklubban pedig az elmúlt évek legsikeresebb magyar filmjeit tűzik műsorra.
A köztiválon neves előadók sokszínű, változatos zenei produkciókkal lépnek színpadra. A népszerű Szabó Balázs Bandája koncertjén a rock, a pop, a funk és magyar népzenére jellemző dallamok ötvöződnek, szerzői esten mutatkozik be Beck Zoltán, a 30Y frontembere. A fesztivál vendége lesz Berecz András ének- és mesemondó és fellép a szombathelyi dobcsapat, a Drummoló.
A köztivált Szirtes Edina Mókus, Fassang László és Szokolay Dongó Balázs közös koncertje zárja augusztus 21-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma