Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 09. 09:58, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

Hosszú Katinka megszerezte 2. aranyát!

Hosszú Katinka megszerezte 2. aranyát!

Magyar idő szerint kedd hajnalban, Hosszú Katinka 100 méter százon is diadalmaskodott!

A 27 éves világklasszisa úszónő 58.45 másodperces országos csúccsal előzte meg az amerikai Kathleen Bakert. A régi rekordot szintén Katinka tartotta, amelyet tavaly augusztusban a kazanyi világbajnokságon ért el. A mai eredménye minden idők második legjobbja 100 méter háton, ennél csak a brit Gemma Spofforth 2009-ben ért el jobbat.
Bár Hosszú jól rajtolt, féltávnál még csak a hatodik helyen fordult, ezt követően azonban káprázatos tempóra kapcsolt, az utolsó szakaszon faképnél hagyta összes riválisát, ezzel ő lett a riói játékok első duplázója.
Katinka a következőt nyilatkozta:
"Tegnap azt mondtam, hogy 100 háton az elsőtől a nyolcadik helyig bármi lehet. Úgy gondolom, ma délután megmutatkozott, hányszor versenyeztem az elmúlt években, mert nagyon magabiztosan álltam oda"
Az immár kétszeres olimpiai bajnok kifejtette: nem aggódott a végeredmény miatt, hanem a kivitelezésre összpontosított, így ki tudta hozni magából a legtöbbet.
"Ez nem egyszerű, ha olimpiai döntőben áll rajtkőre az ember. Hihetetlen, hogy 100 háton is olimpiai bajnok vagyok, de még nem fogtam fel, mert már az eredményhirdetésen is a 200 vegyesre koncentráltam. Álmodtam róla, beszéltünk róla, mekkora szenzáció lenne, ha összejönne, de nehéz felfogni" - tette hozzá a riói játékok eddigi egyetlen kétszeres aranyérmese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.