Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 21. 15:46, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa északi, északnyugati részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt arrafelé, valamint a hozzájuk kapcsolódó frontálzóna mentén - a balti államok, Lengyelország és a Kárpát-medence térségében - többnyire erősen felhős az ég, és szórványosan alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Ugyanakkor szárazföldünk más részein anticiklonális hatások alakítják az időjárást, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északnyugati és középső tájain többnyire 16 és 24, keleten 25, 30 fok között változik. Továbbra is a déli vidékeken van a legmelegebb, a délutáni órákra általában 30, 38 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten többfelé 40, 42 fokot is mérnek.
Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé kezdetben még nedves, majd egyre szárazabb, kissé hűvösebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Főként a középső és keleti országrészben délután szórványosan, éjszaka néhol zápor, zivatar még várható. Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, de a középső területeken kezdetben még több lesz a felhő, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol gyenge eső, zápor kialakulhat. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten szerdán többfelé megerősödik, majd mérséklődik a légmozgás, és csütörtökön már csak helyenként élénkül meg. Szerdán zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 29 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;