Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 09. 18:14, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

Európa délnyugati részén, illetve a Földközi-tenger középső és keleti medencéjében és a Fekete-tenger térségében anticiklon alakítja az időjárást. Errefelé többnyire napos, eseménytelen idő van, éjszaka helyenként párás a levegő, foltokban köd is képződik. Ezzel szemben kontinensünk északi felén ciklonok vonulnak, ezek változékony, szeles, gyakran csapadékos időt okoznak. Az Északi-tenger felett örvénylik egy ciklon, amelynek melegfrontja Lengyelországon át Oroszországig, hidegfrontja az Alpokon át Spanyolországig húzódik. A frontok mentén több helyen, másutt csak helyenként fordul elő csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között alakul, de Oroszországban és Skandináviában 10 fok alatt, a mediterrán térségben 20 fok felett alakul. Vasárnap estig a Kárpát-medence felett is átvonul az említett hidegfront, több helyen jelentős mennyiségű csapadékot okozva.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
----------------------------------------------------

Nyugaton és északon egyre többfelé várható eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar is lehet. Éjszakára mindenhol beborul az ég, de hajnaltól északnyugat felől újra csökken a felhőzet. Az éjszaka első felében többfelé, éjfél után elsősorban már csak a keleti megyékben várható csapadék. Vasárnap kezdetben keleten még felhős idő lesz elszórtan esővel, majd ott is csökken a felhőzet, mindenütt kisüt több órára a nap. Napközben gomolyfelhők növekednek, amelyekből helyenként alakulhat ki kisebb zápor, de késő délutántól, estétől nyugat felől ismét beborul az ég, és a Dunántúlon egyre több helyen várható újabb csapadék.
Szombaton az északnyugatira forduló szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Vasárnap délire, délkeletire fordul a szél, és időnként megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 15 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk