Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ilyen időjárásra számítsunk a hétvégén

Ilyen időjárásra számítsunk a hétvégén

Néhol akár 30 fok közeli meleg is lehet a hétvégén. Sok napsütés is lesz, de - kezdetben néhol, majd többfelé - záporokra, zivatarokra is készülni kell

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken napos idő lesz, de délután átmenetileg felhősebb lehet az ég. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de elvétve előfordulhat jelentéktelen futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. Napközben 24-27 fok várható.

Szombaton a fátyolfelhők, illetve a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar, valamivel nagyobb eséllyel a nyugati határvidéken, illetve az északi, északkeleti megyékben. A Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 8-15, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Vasárnap az előző napokhoz képest kevesebb, általában csak néhány órás napsütésre van kilátás, sőt tartósabban felhős körzetek is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 10-17 fokról, délutánra 22-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.