Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Július 23. 14:55, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: pénzbehajtásra használja a kormány a rendőrséget

Jobbik: pénzbehajtásra használja a kormány a rendőrséget

A Jobbik szerint a kormány az erőszakos bűncselekmények számának csökkentése helyett lassan szinte kizárólag pénzbehajtásra használja a rendőrséget.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője és országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, "túlzott súlyponteltolódás", hogy a Belügyminisztérium a közelmúltban további több mint ötszáz új, modern, lézeres traffipax beszerzéséről döntött a jelenlegi 154 sebességmérő mellé. Ez az ellenzéki politikus szerint azt mutatja: a kormány az autósok sarcolását, a költségvetési lyukak betömését várja a rendőrségtől.
A Jobbik ugyanakkor úgy látja, a rendőrség hiába "trükközik a statisztikáival", a védtelen társadalmi rétegeket egyre nagyobb mértékben fenyegetik az erőszakos bűnözők, és a hatóságoknak inkább erre kellene figyelniük. Mirkóczki Ádám szerint elsősorban a "cigányság törvényen kívüli része" teszi élhetetlenné az életet, immáron sok olyan településen is, ahol ez eddig nem volt jellemző.
A párt szóvivője erre hivatkozva felszólította a kormányt, hogy hirdessen zéró toleranciát minden erőszakos bűncselekmény elkövetőjével szemben, valamint gondolja át "a gárdához hasonló társadalmi önszerveződések" engedélyezését.
Mirkóczki Ádám kérdésre válaszolva elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány 42,5 millió forinttal támogatja a Tett és Védelem Alapítványt az antiszemita tartalmú internetes oldalak figyelemmel kísérése és blokkolása érdekében. "Vérlázító", hogy ennyi pénzt kaphatnak "spicliskedésre szakosodott" alapítványok - közölte a Jobbik szóvivője: hozzátéve: a kormány a "megélhetési rettegők" sorába áll be azzal, hogy a "nem létező antiszemitizmus" ellen akar fellépni. "Jobbikos hatalom esetén érik majd meglepetések az ilyen jellegű tevékenységet, csoportosulásokat" - fűzte hozzá a politikus, aki szerint az alapítvány a Jobbik több internetes felületét is korlátozni kívánja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.