Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 24. 07:11, csütörtök | Külföld
Forrás: STOP / Compress

Kávébár a park közepén? Nem lehetetlen

Kávébár a park közepén? Nem lehetetlen

Mostantól akár valamelyik bécsi park árnyas fái alatt is kortyolhatnak frissen főzött kávét az osztrák főváros lakói: a szezon eleje óta ugyanis három mobil kávébár járja a város zöldterületeit.

Hamburg és Amszterdam után idéntől az osztrák fővárosban is mobil kávébárok járják a parkokat, hogy frissen főzött olasz kávét kínáljanak az arra járóknak. A frissen őrőlt kávéból a helyszínen főzik le a kért eszpresszót, kapucsínót vagy melanzsot, és kuglófot is kínálnak hozzá. A választékban természetesen friss víz, tea és forró csoki is szerepel.

A kávébárokat a Vespa háromkerekű platós változatából, a Piaggio APE-ből alakították ki, egy jármű harmincezer euróba kerül. Egyelőre három ilyen kávébár járja a Stadtparkot, a Rathausparkot, a Sigmund-Freud-Parkot és a Beethovenparkot, de hamarosan újabb kettő csatlakozik hozzájuk.

A mobil kávébárok teljesen környezetbarátak, mivel villanymotor hajtja őket, a kávégépet és a hűtőt pedig speciális akkumulátor látja el árammal. Nincs szükségük víz- vagy csatornarákötésre sem, a kávéspohár papírból van, a kanál pedig fából.

A különleges kávébárokat ki lehet bérelni különböző rendezvényekre is, de a működtető, Peter Lindmoser Ausztria-szerte szeretné elterjeszteni őket franchise-hálózaton keresztül.

Compress / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése