Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. December 21. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ketten is tűzben vesztették életüket az éjszaka

Ketten is tűzben vesztették életüket az éjszaka

Ketten is tűzben vesztették életüket hétfőről keddre virradó éjszaka. Egy ember a Veszprém megyei Dudaron, egy másik pedig Budapest XV. kerületében halt meg

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy hétfőn 22.45-kor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület Dudaron, a Kiss Imre utcában. Egy ikerház nyolcvan négyzetméteres lakása alatti pincében keletkezett a tűz.

A tűzoltók kiérkezésekor a negyven négyzetméteres, lakásként berendezett pince egyik húsz négyzetméteres szobájában lévő mikrohullámú sütő, annak szekrénye, a benne lévő ruhák és elektromos vezetékek égtek.

A pincében egy idős ember lakott, akit a tűzoltók kiérkezése előtt egy rokona próbált kimenteni. A tűzoltók a lakrész bejáratánál találtak rá, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A halálát füstmérgezés okozhatta - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy kedd hajnalban fél három körül arról érkezett jelzés, hogy Budapest XV. kerületében kigyulladt egy ház melléképülete. A Damjanich János utcai házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult.

Mint írták, a száz négyzetméteres, lakott melléképületben körülbelül ötven négyzetméteren pusztított a tűz, a szőnyeg és különféle bútorok égtek.

A tűzoltók az oltási munkálatok közben a kályha mellett találták meg a ház lakójának holttestét.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a melléképülettel egybeépített főépületre nem terjedt át a tűz.

A katasztrófavédelem mindkét tűz keletkezési körülményeit vizsgálja - tájékoztatott az OKF.

Címkék: halálos, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során