Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 05. 11:38, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Kőkemény tél lesz március 15-én

Kőkemény tél lesz március 15-én

A hétvégéig marad a felhős, az ország egyes területein esővel, záporesővel tarkított időjárás, amely azt követően hirtelen romlásnak indul, nemzeti ünnepünkön már komoly mínuszok lesznek – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Vasárnapig marad a napos, nyomokban felhős időjárás, akár plusz 16 fok is lehet a hétvégén. Csak elszórva lehet számítani záporra, szitálásra. Az ezt követő héten azonban jelentős változás jön, kedden mínuszokkal és hózáporral tér vissza a kőkemény tél. Így lesz ez március 15-én, nemzeti ünnepünkön is, az Időkép szerint a jeles napon akár mínusz 5 fokig is eshet a hőmérséklet, és erősen felhős lesz az ég. A Köpönyeg 15 napos, Közép-Magyarországra vonatkozó prognózisában pedig plusz 4,-3 fokot valószínűsít.

Téli időjárás lesz március 15-én
Téli időjárás lesz március 15-én
Fotó: koponyeg.hu

Tél: mínuszok az ünnepen

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Orbán Viktor is felszólal, a kormányfő várhatóan 11 óra után szólal fel. Ezt követően a hazai és külföldi résztvevők – huszármenettel az élen – a Nemzeti Múzeumtól a budai Várba indulnak, ahol egész nap családi programok várják az érdeklődőket. A magyar nemzeti ünnepre idén is érkeznek vendégek Lengyelországból.

Címkék: Időjárás-fagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: