Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 05. 15:22, hétfő | Helyi
Forrás: mti.hu

Közönségdíjas a szombathelyi Weörös Sándor Színház előadása

Közönségdíjas a szombathelyi Weörös Sándor Színház előadása

Pénteken adták át a Városmajori Színházi Szemle díjait

A közönségdíjat a szombathelyi Weörös Sándor Színház előadása, a Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása, amelyet Alföldi Róbert rendezett. A címszerepet játszó Bánfalvi Eszter a legjobb női főszereplő díját vehette át. A legjobb előadás a tatabányai Jászai Mari Színház produkciója, amely Moliere: Tartuffe című művének színpadra állítása volt. Faragó Béla zeneszerző, a kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus szupersztár című, Bozsik Yvette rendezte produkciójának zenei vezetője nyerte el a szemle különdíját.

A legjobb férfi főszereplő díját megosztva osztották ki Mezei Zoltán, a Szabadkai Népszínház Sebestyén Aba rendezte Bolondok tánca című előadásában nyújtott alakításáért és Megyeri Zoltán, a tatabányai színház Moliere: Tartuffe című produkciójában mutatott játékáért.
A legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést szintén megosztva nyerte el Danis Lídia, a Tartuffe-átiratban való játékáért és Ullmann Mónika a Miskolci Nemzeti Színház Zűrzavaros éjszaka című produkciójának, Rusznyák Gábor rendezésének szereplőjeként.
A legjobb férfi mellékszereplő díját Kardos M. Róbert vette át a nagyváradi Szigligeti Színház Novák Eszter rendezte Buborékok című előadásában megformált szerepéért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.