Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 26. 11:14, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Lámpagyújtással és fényfestéssel indul a Negyed6negyed7 fesztivál

Lámpagyújtással és fényfestéssel indul a Negyed6negyed7 fesztivál

Hanukai lámpagyújtással és fényfestéssel veszi kezdetét szerdán a Negyed6negyed7 Fesztivál, amely során harminc helyszínen mintegy száz vallási, zenei, kulturális és gasztroprogram várja az érdeklődőket december 5-ig az egykori zsidó negyedben Budapesten.

A Marom Egyesület és szervezőtársaik idén hatodik alkalommal gyújtanak fényeket Hanuka alkalmából. A több mint egyhetes programsorozat a Gozsdu-udvarban lévő szabadtéri installációnál, a Hanukia Padjánál kezdődik - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Bálint Házban csütörtökön Tompa Andrea író virtuális nemzetközi színházi fesztiválján a holland Hotel Modern társulat Tábor című előadása lesz látható. A hanukai családi nap során december 1-jén lesz gyertyakészítés, bábszínház, arcfestés közös tánc és éneklés. A Mester és tanítványa című programon Tilla és Borgula András Székhelyi József színésszel beszélget, Csáki Judit pedig Fischer Iván Kossuth-díjas karmestert kérdezi A mi országunk címmel. December 4-én a DNS-ről és a nemi szerepekről lesz szó Bereczkei Tamás pszichológus, Gerle Éva blogger, Pléh Csaba pszichológus és Szántó Nikoletta autóversenyző részvételével.
A Dzzs Bárban a Nagydiófa utcában a fesztivál ideje alatt különböző olivás és olívaolajos ételkülönlegességeket kínálnak az érdeklődőknek és kipakötés is lesz a helyszínen.
Az Izraeli Kulturális Intézetben december 1-jén egész napos programsorozattal várják az érdeklődőket a Herzl Tivadar Központ megnyitása alkalmából. Az egynapos konferencia programjában a műhelybeszélgetések és a gyerekprogramok mellett a cionizmus és a zsidó állam megalakulásának és jelenének témájában lesznek előadások. Ugyanitt december 4-én Ruth Oren, a Haifa Egyetem professzora Robert Capáról és kortársairól beszél az érdeklődőknek.
A filmvetítések között a Coen fivérek Egy komoly ember című alkotása, valamint Paul Bowles-ról, az 1960-as, 1970-es évek különc író-zeneszerzőjéről szóló film is szerepel Daniel Young rendezésében.
A Kisüzemben ef Zámbó István képzőművész kiállítása mellett Vetlényi Zsolt Létvágy című tárlata lesz látható, emellett könyv cserebere és a Simányi Zsuzsi-Darvas Kristóf duó koncertje várja az érdeklődőket.
A Pepita Ofélia Bárban Turczi István Minden kezdet nehéz című kötetét mutatják be, a szerkesztővel, Reményi József Tamással Bán Magda beszélget. A Nem Privát Színház interaktív előadásán a párkapcsolatokról lesz szó, ugyanitt mutatják be Lackfi János író Milyenek a magyarok? című kötetét.
A POP bárban a Király utcában ismerhetik meg az érdeklődők Katz Katalin Visszafojtott emlékezet című írását, amely az első összefoglaló mű a magyarországi romák holokauszttörténetéből.
Emellett lesznek tematikus és street food séták is a negyedben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során