Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 29. 14:47, péntek | Helyi
Forrás: szombathely.hu

Lerakták az uszoda új épületének alapkövét

Lerakták az uszoda új épületének alapkövét

Dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Juhász Tibor, az AVUS elnöke helyezte el az uszoda új épületének alapkövét.

Az elmúlt egy évben több, mint 183 ezer fürdővendég használta az uszoda szolgáltatásait.

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület TAO Sportfejlesztési kérelmet nyújtott be a létesítmények műszaki állapotának javítása és bővítések megvalósítása érdekében. A kérelemet jóváhagyták amelynek következményeként, az AVUS 2 243 millió forint értékű támogatást kapott. A projekt megvalósításához, a szükséges önerőt a Szombathely Megyei Jogú Város biztosította közel 700 millió forint értékben.

A fejlesztést követően közel 2.000 m2 alapterületen az edzés és versenyzés részére több korcsoport kiszolgálását, korszerű körülményeket biztosító új 33 x 21 m-es medence lesz kialakítva. A sportmérkőzések lebonyolításához, valamint az edzések hátterének biztosításához különálló sportöltözőt, valamint bírói öltözőt is építenek.

Ezzel párhuzamos a régi létesítmény épületszerkezeti felújítása is megtörténik, mely tartalmazza a homlokzatszigetelést, tetőcserét és nyílászárók cseréjét is 300 millió forintot meghaladó értékben.

A fejlesztés harmadik üteme önkormányzati beruházás lesz a Modern Városok program keretében, amelynek célja egy családi wellness célú szolgáltatás kialakítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.