Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 26. 12:26, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Magyar bűnözőt fogtak Amerikában, körözött angol férfit Magyarországon

Magyar bűnözőt fogtak Amerikában, körözött angol férfit Magyarországon

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő magyar férfit az Amerikai Egyesült Államokban, valamint egy nemzetközi elfogatóparanccsal keresett angol férfit Magyarországon

- közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden a police.hu oldalon.

A floridai Saratosában elfogott 46 éves békéscsabai 46 éves békéscsabai Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték a hatóságok. A Fővárosi Törvényszék először nemzeti, 2020-ban európai, 2021-ben pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene - írták a közleményben, de nem részletezték, mit követett el a férfi.

Miután felmerültek olyan információk, hogy az Egyesült Államokban rejtőzködik, az NNI célkörözési nyomozói kapcsolatba léptek az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal. A július 21-én őrizetbe vett férfi kiadatásáról később dönt az Egyesült Államok bírósága - tudatta a rendőrség.

A 36 éves angol férfi ellen az Egyesült Királyság adott nemzetközi körözést, miután 2019-ben egy londoni hotelben bántalmazott, fojtogatott, majd kirabolt egy prostituáltat. Az angol hatóságok évekig keresték a férfit, mire olyan információhoz jutottak, hogy Magyarországon tartózkodhat. Az Egyesült Királyság társhatóságai az NNI nyomozóival és a Készenléti Rendőrséggel együttműködve július 22-én Budapesten, a VI. kerületben őrizetbe vették a férfi - írta a rendőrség.

Címkék: bűnöző, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.