Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 26. 09:39, péntek | Helyi

Megkezdődött a 2016-os Savaria Karnevál!

Megkezdődött a 2016-os Savaria Karnevál!

Csütörtökön fellobbant a karnevál jelképes nyitását képező láng!

Újra itt van Szombathely legjelentősebb rendezvénye, a Savaria Karnevál. A nyitó ceremónián Dr. Puskás Tivadar polgármester, ezrek előtt gyújtotta meg Fő téren található lángot.
A Borok utcájában díjátadót tartottak, ahol kihirdették a tortaverseny és a borverseny nyerteseit.

A tortaverseny nyertese a "Savaria kincse" fantázianevű édesség, amely a táplánszentkereszti Cake Ard Cukrászat alkotása. A díjnyertes tortát Dezse Gergő, "Sibaris Pomarii" névre keresztelt desszertje követi, míg a harmadik helyezet a "Pannónia gyümölcsei" nevezetű alkotás, amelyet a Claudua Cukrászda készített.

A borversenyben is kihirdették a legjobb nedűket. A fehér borok közül a Feind Borház olaszrizlingje került ki győztesként, a vörös borok közül pedig az Agancsos Pincészet Capitalis-Cabernet franc nevű itala. A fő győztes a Vylian Pincészet - Montenuovo Cuvée lett, amely 2017 augusztusáig viseli a Karnevál Bora megtisztelő címét.

A csütörtöki fő látványosság a tüzes játék volt, ami a Szent Márton emlékévhez hűen, Szombathely leghíresebb szülötjének életét idézte meg.

Ma este 19.00 órakor, a lemenő nap fényében indul meg a menet a Történelmi Témaparktól. Idén is közel 1000 jelmezes idézi meg a város és a régió történelmét Szombathely belvárosának utcáin.
Ami a mai programot illeti, este 9 órakor az Apostol együttes a Fő téren, a Borok utcáján pedig 20:00-tól az Intermezzo Latin Club kezdi koncertjét, őket pedig Péter Szabó Szilvia követi.

Ha nem szeretnél lemaradni a programokról, a Karnevál honlapján található programtervezővel bejelölheted a számodra kedves programokat.

(
Fotó: szombathely.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.