Városlista
2024. június 11, kedd - Barnabás

Hírek

2012. Január 07. 14:22, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát a kormány

Megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát a kormány

A kormány megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát, az Agrármarketing Centrum helyett pedig a jövőben a Magyar Turizmus Zrt.-vel végeztetné el a hazai borok népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat.

A Magyar Nemzet lap információi szerint a kormány december végi ülésén döntött arról, hogy az agrár- és bormarketing-tevékenységgel kapcsolatos feladatokat az Agrármarketing Centrum helyett a Magyar Turizmus Zrt. lássa el a vidékfejlesztési miniszter szakmai felügyelete alatt. A döntés következtében az országgal kapcsolatos marketingtevékenységek egy kézben összpontosulnak. A szervezeti átalakulás részleteit március 31-ig fogják kidolgozni.

A kormány egyúttal arra is utasította a vidékfejlesztési minisztert, hogy készítse elő a jogszabályokat a bor forgalomba hozatali járulékára fizetett kötelezettség megszüntetésére. A kormány a döntéssel a vállalkozások terheit szeretné csökkenteni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 11. 07:42, kedd | Belföld

Vitézy Dávid: rengeteg nyitott kérdés van a rekordszámú érvénytelen fővárosi szavazat miatt

Rengeteg nyitott kérdés és gyanú van a rekordszámú érvénytelen szavazat miatt, egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel - írta Vitézy Dávid hétfőn a Facebook-oldalán.

2024. Június 11. 07:40, kedd | Belföld

Orbán Viktor: Európában a békepártiak győztek

Európában a békepártiak győztek - értékelt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az M1 aktuális csatornán hétfő este sugárzott interjúban.

2024. Június 11. 07:38, kedd | Belföld

Megérkezett a magyar válogatott a dél-bajorországi bázisukra

A pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott hétfő este megérkezett dél-bajorországi bázisára, Weiler-Simmerbergbe.

2024. Június 10. 13:54, hétfő | Belföld

4,0százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. májusban a fogyasztói árak átlagosan 4,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.