Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Január 09. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Megtalálták a Karcagon megölt nő holttestét

Megtalálták a Karcagon megölt nő holttestét

Megtalálták a tavaly decemberben Karcagon megölt nő holttestét - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

A Szolnoki Törvényszék később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a harmincas éveiben járó férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte korábbi élettársát tavaly december 22-én egy karcagi családi házban.

A bíróság - amellett, hogy a férfi az idézésre nem jelent meg a rendőrségen -, azért rendelte el az egyébként büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását, mert az általa a megalapozott gyanú szerint elkövetett bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, a büntető törvénykönyv 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - közölték. A döntés indokolása szerint tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A letartóztatás elrendeléséről szóló döntés végleges.

Az emberöléssel gyanúsított 32 éves felsőlajosi férfi, a nő korábbi élettársa január 7-én beismerte, hogy áldozatát - korábbi állításával ellentétben - nem a Dunába dobta, hanem lakhelyének közelében elásta. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai még aznap megtalálták a holttestet.

Az MTI korábbi híre szerint egy karcagi nő eltűnése ügyében kezdett eljárást a Karcagi Rendőrkapitányság tavaly december 24-én. A rendőri intézkedések következtében több körülményt is értékelt a hatóság és további érdemi adatok kerültek felszínre, miután Lajosmizsénél, egy erdős területen megtalálták az eltűnt nő ruháit. A nyomozók arra következtettek, hogy a keresett nő bűncselekmény áldozata lett. B. Attila elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy szóváltást követően bántalmazta áldozatát, aki ennek következtében meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;