Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 28. 19:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Negyedóra alatt elkeltek a jegyek a 35 év után újra fellépő Kate Bush koncertjeire

Negyedóra alatt elkeltek a jegyek a 35 év után újra fellépő Kate Bush koncertjeire

Kevesebb mint tizenöt perc alatt elkapkodták a jegyeket a 35 év után újra koncertező Kate Bush angol énekesnő londoni fellépéseire.

A Hammersmith Apollóban augusztus 26-án kezdődő és október 1-jén záruló, Before the Dawn (Mielőtt megvirrad) című koncertsorozatra péntek reggel kezdték árusítani a jegyeket.
Az 55 éves énekesnőt rendkívül meghatotta az óriási érdeklődés. "Nagyon köszönöm mindenkinek" - idézet Busht a BBC News.
A huszonkét fellépésből álló londoni sorozat Bush első koncertsorozata 1979 óta. A hatalmas érdeklődést jelzi, hogy az énekesnő saját honlapja és néhány jegyárusító oldal is összeomlott a bejelentkezni próbáló rajongóktól. A BBC riporterének jelentése szerint a hivatalosan 135 fontért (50 ezer forint) értékesített jegyeket rövid időn belül több mint ezer fontért kínálták az internetes másodterjesztők.
Az eredetileg 15 fellépésből álló londoni koncertsorozatot a nagy érdeklődésre tekintettel további hét fellépéssel toldották meg. A brit Ticketmaster jegyiroda szóvivője szerint azonban még a 22 koncertidőpont sem volt elég ahhoz, hogy minden rajongónak jusson jegy.
A többek közt a Running Up That Hill és a Babooshka című slágerekről ismert Bush legutóbb 2011-ben jelentetett meg albumot 50 Words for Snow címmel. Ez volt a harmadik új anyagot tartalmazó lemeze 18 év alatt.
Bush mindössze 20 éves volt, amikor befejezte első és eddig egyetlen turnéját egy évvel azután, hogy a Wuthering Heights című dallal meghódította a brit slágerlistákat. A hathetes koncertsorozat, amellyel az énekesnő beutazta Nagy-Britanniát és Európa nagy részét, a Hammersmith Odeonban, a mai Hammersmith Apollóban ért véget.
Az énekesnő pályája során több rangos brit zenei díjat nyert, háromszor Grammy-díjra is jelölték, tavaly pedig a Brit Birodalom Rendjének CBE-fokozatával tüntették ki a zene terén kifejtett szolgálataiért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során