Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 12. 07:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Nem javasolja a nyári utazások lemondását az utazási irodák szövetsége

Nem javasolja a nyári utazások lemondását az utazási irodák szövetsége

Nem javasolja a nyári utazások lemondását a MUISZ - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Sok utazási iroda biztosít ingyenes átfoglalási lehetőséget.

Elmondta, hogy az utazási irodák a közeljövőben induló utazásokat a lehetőségek képest igyekeznek későbbi időpontra átfoglalni a folyamatosan változó koronavírus helyzet miatt.

Hozzátette: az átfoglalást akkor tudják biztosítani az irodák, ha a szolgáltatások közvetlen nyújtói, vagyis a szállodák és a légitársaságok ezt lehetővé teszik. Az utazási kedv lanyhult, a turizmus rendkívül érzékeny ágazat. Ugyanakkor a helyzet változása esetén, az utazási kedv gyorsan visszatér, az ágazat képes gyorsan regenerálódni - mondta. Mivel jelenleg nincs turisztikai főszezon, ezért tömeges lemondást nem tapasztalnak.

Az utasoknak azt javasolják, hogy ne mondják most le a már lefoglalt nyári utazásukat, ráérnek később is dönteni, a helyzet gyorsan változhat - mondta Molnár Judit.

Számos magyar utazásszervező a kialakult helyzetre reagálva ingyenessé, vagy kedvezővé tette a lemondási feltételeit.

Vajda Ágnes, az Amazon Travel tulajdonosa arról tájékoztatott: minden úti célra lehetőséget kínálnak az új foglalások ingyenes lemondására és újrafoglalására, azoknak az utasoknak, akik 2020. márciusától október végéig szeretnének utazni, de eddig elhalasztották utazási tervüket a koronavírus miatt. Nem szeretnék, ha az utazási kedv visszaesne, ezért döntöttek a könnyítések mellett, ahol van erre lehetőség - mondta. Az új foglalásokhoz kötbérmentes lemondást adnak - tette hozzá.

A Neckermann Magyarország biztosítja az újonnan lefoglalt nyári utak igény szerinti módosításának vagy lemondásának lehetőségét, idén április 30-ig.

Az Ibusz az utazásra nem javasolt országok esetében biztosítja az utak árának visszatérítését, egyéb esetben az indulástól számítva 30 napon túl 10 százalék kötbérrel van lehetőség lemondani az utazást - mondta Komora Zoltán, az Ibusz vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy nincs tömeges lemondás a nyári időszakra, az utasok kivárnak. Bíznak a helyzet javulásában, most márciusra viszont jelentős volt a lemondások száma - mondta.

Az ALDI Utazás idén jelentősen kibővíti a korábbi, 24 órás utazás lemondási lehetőséget. Az az utas, aki 2020. április 30-ig foglal saját autós utazást, legkésőbb az indulás előtt 10 nappal lemondhatja az igényelt szállást és ellátást, melynek ára 100 százalékban visszatérítésre kerül. A sztornó biztosítás most kedvezményes áron, mindössze személyenként 1500 forintért vehető igénybe - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.