Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 11. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: mti.hu

Nem megfelelő minőségű a víz a szombathelyi kórházban

Nem megfelelő minőségű a víz a szombathelyi kórházban

A betegek palackos ivóvizet kapnak, mivel nem megfelelő minőségű és vegyszerszagú a csapvíz a szombathelyi Markusovszky Kórház egyik épületszárnyában - közölte az intézmény gazdasági igazgatója kedden az MTI-vel.

Csuka Lajosné elmondása alapján, a probléma az ivóvízre és a meleg vízre is kiterjed. Három belgyógyászati osztályt, valamint a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályt érinti.
A biztonság érdekében azonnal intézkedéseket tettek, elrendelték, hogy a csapvíz további utasításig nem használható, valamint gondoskodtak róla, hogy minden szükséges helyre kerüljön palackos tiszta ivóvíz. A probléma elhárításáig a betegek dobozos és fóliázott élelmiszereket, valamint palackos ásványvizet kapnak, a mosdókra pedig tájékoztató táblákat helyeztek. Egyelőre fürödni sem lehet, egyszerhasználatos törlőkendőket osztanak ki a betegeknek.
A kórház az esetről értesítette a vízműt, valamint az ÁNTSZ városi szervezetének vezetőjét. A vízhálózatból levették a szükséges mintákat, amelyek bevizsgálása a laborokban jelenleg is zajlik.
Az MTI érdeklődésére Csuka Lajosné elmondta, hogy a vízmű visszajelzése már meg is érkezett, vizsgálatuk szerint szerves szennyezőanyagot nem találtak a beküldött mintában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.