Hírek
2012. Május 29. 14:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Népszerű gyümölcsök védik bőrünket napozás alatt
Lehet, hogy meglepő, de sok hétköznapi étel védelmet nyújt a bőrre káros napsugaraktól. Ez az SPF fényvédő faktor az élelmiszerek tekintetében az antioxidánsok jelenlétének köszönhetően található meg - írja a Fox News.
Amikor sok növényi eredetű antioxidánst fogyasztunk, azok megvédik a szervezetünk sejtjeit, beleértve a bőrsejteket is. Éppen ezért csökkentik az UVA és UVB sugárzás okozta bőrkárosodást. Nézzük, melyek a legjobb fényvédő ételek!
Ilyen a piros, sárga vagy éppen narancs színű paprika. A bennük lévő antioxidánsok A vitamint juttatnak a szervezetbe, és megvédik a bőrsejteket azáltal, hogy meggátolják a bőrsejteket körülvevő vékony lipid rétegek elpusztulását.
Az érett paradicsom vagy a görögdinnye piros színét is a természetes likopin antioxidáns adja, s ez a kedvelt zöldség is védi a napnak kitett bőrsejteket a károsodástól.
Az antioxidánssal teli zöld tea sokféle ismert jótékony hatása mellett szintén védelmet nyújt a napsugarak okozta károsodástól.
OrientPress Hírügynökség